Een nieuwe tuin

We zitten inmiddels al een tijdje in de winter. Dat betekent dat de tuin er bij vele van jullie vaak niet al te best meer uit zal zien. Verdorde blaadjes door heel de tuin, bomen en planten die er zielig uit zien en aardig wat aanslag op je tegels. Het voordeel is dat langzamerhand het voorjaar er wel weer aan zit te komen. Mooie lange zomeravonden waarbij u lekker met u vrienden en familie in uw tuin wilt genieten. Maar dan moet er nog wel een hoop aangepast worden. Want als u lekker wilt genieten in uw tuin is het wel leuk als uw tuin er een beetje fraai uit ziet. Voor al deze opkomende mooie zomer dagen is het natuurlijk wel ban belang dat uw tuin er klaar voor is. Voor een gezellige BBQ met vrienden of een speelmiddag met de kinderen. Het gebeurt allemaal in de tuin!

Het gazon

Het is natuurlijk belangrijk dat de basis van uw tuin klaar is voor het voorjaar. Misschien heeft u al een mooie verzorgde tuin, dan is het met een paar kleine aanpassingen opgelost. Als u nou een beetje een verwaarloosde tuin hebt dan zijn er wel een paar stappen die u kunt maken. Wanneer je gras hebt liggen in uw tuin is het verstandig om hier toch even goed naar te gaan kijken. De kans is groot dat het gazon er wel eens groener en levendiger uit heeft gezien dan nu. Begin ten eerste eens met het maaien van het gras zodat het er weer net zo fris uitziet als u eigen haren na een knipbeurt. De ideale hoogte van het gras voor de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter.

De tuin opknappen

Als uw gras er weer helemaal tiptop uit ziet zijn de tegels aan de beurt. Het kan best zijn dat er door de winter wat groene aanslag op de tegels zit. Dit ziet er natuurlijk niet heel fris uit. Dit kunt u gemakkelijk weg krijgen met een hoge druk spuit en wat tegelreiniger. Dan is het tijd voor het onkruid. Onkruid groeit het hardst in de zomer dus waarschijnlijk bent u het ergste al voor. Als dit ook allemaal is verwijderd zien de tegels er alweer een stuk mooier uit. Dan is het tijd om te denken aan nieuwe planten of bomen. Of misschien heeft u al wat bomen en struikjes staan dan kunt u die even bijsnoeien. Het kan ook voorkomen dat er door de winterperiode wat luizen in u planten zijn gaan zitten. Door larven van lieveheersbeestjes in te zetten om bladluis bestrijden mogelijk te maken ben je er zo van af.

Geef een reactie