Heerlijk warme dranken in de perfecte thermoskan

Tegenwoordig zijn we altijd onderweg. Dit kan een lange reis met het openbaar vervoer of de auto zijn, maar dit kan ook een lange vergadering zijn waar je tussendoor niet in de gelegenheid bent om wat drinken te pakken. In dit soort gevallen is een thermoskan ideaal om bij de hand te houden. Een thermoskan heeft een dubbele wand waar vacuüm tussen zit. Door deze isolatie kan de warmte niet ontsnappen, omdat er geen geleidend materiaal tussen de binnen- en buitenwand zit. Natuurlijk komt een thermoskan in allerlei soorten en maten en zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je de keuze maakt voor de perfecte thermoskan die bij jou past.

Verschillende types thermoskannen

Als je veel gebruik maakt van een thermoskan, dan is het leuk als deze er ook stijlvol uitziet. Tegenwoordig kun je namelijk uit veel meer modellen en kleuren kiezen dan de klassieke, zilveren thermoskan met zwarte afdekking. Verschillende merken bieden nu thermoskannen in strakke lijnen, met een ander materiaal aan de buitenzijde en vaak met lichte pastelkleuren. Daardoor lijkt je thermoskan niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens een echte eyecatcher voor op de vergadertafel of in de trein. Natuurlijk is een mooie uitstraling niet genoeg. Je kunt de specificaties van de thermoskan namelijk kiezen op basis van je eigen wensen. Heb je vaak maar korte reisjes? Dan kun je kiezen voor thermoskannen onder de één liter en met een warmhoudtijd onder de vijf uur. Dit formaat is eenvoudiger mee te nemen en vaak is de prijs van deze thermoskan ook een stukje lager. Schaf je een thermoskan aan voor langere reizen of vergaderingen? Dan kun je vaak thermoskannen tot wel twee liter en hoger aanschaffen met een warmhoudtijd van tien uur of hoger. Zo kun je bijvoorbeeld het hele kantoor de hele werkdag voorzien van een heerlijk warm kopje koffie of thee.

Verleng de levensduur van je thermoskan

Net als ieder product kan ook een thermoskan op ten duur zijn kwaliteit verliezen. Uiteraard geldt ook hier dat hoe kwalitatiever product je koopt, hoe langer je er plezier van kunt hebben. Toch zijn er ook een aantal trucjes waardoor je zelf de levensduur kunt verlengen. De meest belangrijke tip is om je thermoskan na ieder gebruik goed schoon te maken, want ieder soort drank laat zijn sporen achter. Het makkelijkste is om de thermoskan in de vaatwasser te plaatsen, maar houd er rekening mee dat niet ieder model daar geschikt voor is. Sommige modellen mag je zelfs niet helemaal onderdompelen in water. Een andere belangrijke tip is om de thermoskan niet te reinigen met vaatwasmiddel. Je kunt na een aantal weken wel de thermoskan reinigen met ontkalkingsmiddelen. Zorg er dan wel goed voor dat je de thermoskan dan meerdere keren afspoelt voordat je deze weer gebruikt. Tot slot bestaan er speciale reinigingsborstels voor de thermoskan waardoor je, met de speciale, zachte stukjes spons, de thermoskan veilig en op ieder plekje kunt reinigen. Als je goed zorgt voor het schoonhouden van je thermoskan, dan kun je gegarandeerd jarenlang genieten van heerlijk warme drankjes.

Geef een reactie