Verwen je viervoeter met producten van Kong

Elke hondeneigenaar kent het: op een gegeven moment is je trouwe viervoeter uitgespeelt met die afgekloven knuffeltjes en gescheurde plastic hondenspeeltjes. Ja, want ook je hond verdiend weleens iets nieuws. Maar waar haal je nou het perfecte hondenspeeltje, eentje waar hij/zij lang mee doet maar die ook nog eens leuk is? Het merk Kong is dan waarschijnlijk iets voor jou!

Terug naar de 70s

Het verhaal van Kong begint al in 1970, toen hond Fritz (de hond van de man de later Kong oprichtte) het duurzame rubber van de autobanden van zijn baasje erg lekker vond om mee te spelen. Dit viel zijn eigenaar op, die begon met het ontwikkelen van duurzame en veerkrachtige speeltjes waar honden lekker mee kunnen ravotten. Ook zorgt het gebruik van dit rubber ervoor dat de speeltjes stuiteren, waardoor de hond nooit kan voorspellen waar het heen gaat en de speelervaring dus altijd nieuw blijft.

Een klassieker

Waarschijnlijk komt Kong je wel bekend voor zodra ik begin over de Kong Classic, het speeltje waar de eigenaar van Fritz beroemd mee is geworden. Het lijkt een beetje op een rood, rubberen bijennest met drie laagjes. Je kan er snoepjes of eten in stoppen, of iets dat geluid maakt, waardoor je hond uren bezig kan zijn met dit eruit krijgen en lekker rondrennen met het speeltje.

Ook is er aan de jongere honden gedacht, met Kong Puppy. Dit speeltje is gemaakt van zachter, flexibeler rubber en helpt puppy’s met tandjes  wisselen. Als je de pijn nog extra wilt verlichten, kan je het speeltje ook even in de koelkast leggen. Dit helpt extra met het verlichten van de pijn van het wisselen.

Aan alles gedacht

Ook is er nog Kong Senior en Kong Extreme. Senior is voor de honden die graag met Kong spelen, maar het harde rubber van de Classic niet meer aankunnen. De Senior is iets zachter maar net zo flexibel, waardoor het minder zwaar is voor die oude tandjes. De Extreme is dan weer gemaakt voor die honden die zo lomp zijn dat ze alle speeltjes binnen een mum van tijd kapot maken. Dit zwarte rubber is extra sterk. Natuurlijk is er geen garantie dat hij voor altijd mee gaat, maar je hond zal er zeker langer mee doen!

Verwen je hond dus lekker met een speeltje van Kong. Het is goed voor ze, beloond ze als ze hard werken, en ze zijn lekker buiten bezig. Verwen je viervoeter!

Geef een reactie